MITÄ ON MAALÄMPÖ?

Maalämpö tarkoittaa kallioperässä olevan energian hyödyntämistä talon lämmityksessä. Auringosta tuleva lämpö varastoituu maan kallioperään, joten maalämmön muodossa esiintyvä energia on peräisin auringosta. Maalämpö on siis ennenkaikkea ekologinen ja uusituva energiamuoto. Suomessa 200 metrin syvyydessä on vielä noin 10 astetta lämmintä. Energia otetaan kalliosta porakaivoon asennettavan keruuputken avulla ja pumpataan kaivosta maalämpöpumpun avulla. Maalämpöpumppu käyttää yhden yksikön ja tuottaa kolme yksikköä energiaa. Kotitaloudet, jotka ovat vaihtaneet  maalämpöön ovat voineet saada jopa 80 % säästön energiankulutuskessaan.

TALOUDELLINEN

Kun valitset maalämmön ja NIBE -lämpöpumpun nautit merkittävästi alentuneesta energiankulutuksesta ja jopa 80% alhaisemmista energiakustannuksista!

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN

Maalämmön on todettu olevan kasvihuoneilmiöön vähiten vaikuttava lämmitysmuoto. Valitsemalla maalämmön voidaan maailman energiankulutusta vähentää jopa 43 %!

TEHOKAS

Maalämmöllä saat juuri tarvitsemasi määrän tehoa nopeasti ja varmasti. Maalämmön hyötysuhde eli COP-arvo nykyaikaisilla lämpöpumpuilla on n. 4. Tämä tarkoittaa sitä, että jos suorasähkölämmitteisessä talossa lämmityskulut ovat 400 euroa kuukaudessa, sama talo lämpiää maalämmöllä jopa alle 100:lla eurolla.